Terug naar de vorige pagina

De leerkrachten

Mijn naam is Carola. Ik woon samen met mijn man Sander en onze hond Bailey in ’t Goy. Wandelen op het strand, in de bossen of op de heide vind ik heerlijk om te doen. Bij elke wandeltocht gaat het fototoestel mee, elke keer is er wel weer iets moois te vinden in de natuur om te fotograferen.

In oktober 2000 ben ik gestart in Houten met mijn eerste baan, juf van groep 4 op De Wegwijzer. Sinds 2013 werk ik op De Zonnewijzer.
Iedere schooldag probeer ik er bij elk kind uit te halen wat er in zit en hoop hen datgene mee te geven waardoor zij verder mogen en kunnen groeien. En dit alles op een speelse manier, waardoor het leren elke dag leuk blijft.


Juf Christine stelt zich binnenkort aan u voor.


Ik ben Erika en één van de nieuwe gezichten op De Zonnewijzer. Na vele jaren in IJsselstein te hebben lesgegeven, werk ik sinds 2017 in het Zonnewijzer-team.

Ik woon in IJsselstein, ben getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen. Ik ben oma van een prachtige, vrolijke kleindochter waar ik intens van geniet als het mijn oppasdagen zijn.
Het is heerlijk om les te mogen geven. Samen leuke dingen ondernemen en veel leren. Samen lachen en plezier maken en ook serieus aan het werk gaan. Dit jaar mogen Lieke en ik de leerkrachten zijn van groep 5B. Mijn werkdagen zijn donderdag en vrijdag.
Vanuit mijn christen zijn, wil ik elk kind laten schitteren zoals een parel. Elk kind is uniek, waardevol en heeft eigen talenten, persoonlijkheid en uitstraling. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om die talenten te ontdekken en verder te ontplooien.
Ik kijk uit naar een sprankelend, boeiend, uitdagend en leerrijk schooljaar.

In mijn vrije tijd vind ik het fijn om een goed boek te lezen of creatief bezig te zijn.


Ik ben Esther, 32 jaar en woon in Houten. Hier ben ik opgegroeid samen met mijn drie broers en drie zussen. Sinds 2009 werk ik met plezier op de Zonnewijzer. Inmiddels ben ik verhuisd naar de andere kant van de school. Na jaren les te hebben gegeven in de middenbouw, sta ik nu vier dagen in de week voor groep 8. Leuk, mijn groep van vier jaar geleden!

Een belangrijk, mooi en enerverend jaar! Samen uitkijken naar kamp, oriënteren op een middelbare school en aan de slag gaan met de musical.
In de vakanties spring ik het liefst in een vliegtuig naar de andere kant van de wereld. Ik houd van leven in een prachtige cultuur, een warm klimaat, een andere tijdszone en trekken met de backpack van plaats naar plaats. Elke keer een nieuw land ontdekken!
Ik houd van op stap gaan met vriendinnen, weekendjes weg gaan, op het strand zijn, sushi eten, tuinieren, duiken, muziek luisteren, borrelen, met familie samen zijn en sporten.Ik ben Hannie. Sinds januari 2016 werk ik op de Zonnewijzer in Houten. Ik ben in Houten begonnen op basisschool Het Mozaïek (eerder De Wijngaard). Eerst ruim 10 jaar bij de kleuters, daarna zo'n zelfde periode in de middenbouw. Vanaf januari 2010 ben ik voor de invalpool van de Stichting Fluenta gaan werken en kwam zo op alle scholen van de Stichting. Toen de pool, na ruim 6 jaar, op hield te bestaan en ik op dat moment aan het invallen was op de Zonnewijzer, hoopte ik dat er een plekje voor mij zou zijn. Dat was er! Een heel gezellige school met veel fijne collega's! Hier werk ik nu met veel plezier sinds januari 2016. Mijn andere hobby’s zijn: reizen, schilderen, skiën, fietsen en zo nu en dan lekker uit eten. Verder ben ik getrouwd met Pim en wij hebben 3 volwassen kinderen. Wij wonen in Houten.


Mijn naam is Hilde en momenteel sta ik drie dagen voor groep 4B van ‘De Zonnewijzer’. Hiervoor ben ik 16 jaar werkzaam geweest op een basisschool in Zeist. Ik vind werken in het onderwijs leuk omdat geen dag hetzelfde is.

Kinderen dingen leren en hen betrekken bij hun eigen leerproces vind ik super!

Ik zie het als een uitdaging om ieder kind tot zijn recht te laten komen en te zien groeien.


Mijn naam is Ilona en ben de juf van groep 3.

Ik werk inmiddels al wat jaren op De Zonnewijzer met veel plezier. Ik heb vooral lesgeven bij de kleuters en groep 3.
Je kunt mij 3 dagen op school tegen komen, misschien zien we elkaar eens.
Zelf hebben mijn man en ik 2 kinderen en wonen wij als gezin in Houten.


Mijn naam is Ina en ik ben sinds een paar jaar leerkracht op de Zonnewijzer.

Daar ik al heel veel jaren in het basisonderwijs werkzaam ben, heb ik ook op enkele andere scholen in en buiten Houten les gegeven.
Ik ga nog steeds iedere dag met super veel plezier naar school; heb de leukste baan van de hele wereld! Ook ben ik moeder van 3 volwassen kinderen. Ik ben heel trots op hen en ontzettend dankbaar dat ik hun moeder mag zijn. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten, sporten, of met vrienden leuke dingen doen, boeken lezen en verder (bijna) alles wat er op mijn pad komt. Ik houd van het leven en van iedereen.


Mijn naam is Inge en ik ben in juli 2017 afgestudeerd en ik werk sindsdien hier op de Zonnewijzer. Dat is wat ik het allerliefst doe: juf zijn. In mijn lesgeven besteed ik veel aandacht aan de manier waarop je met elkaar omgaat. Ook probeer ik kinderen te leren hoe zij zichzelf goed kunnen redden in verschillende situaties en hoe zij verantwoordelijk kunnen worden én zijn voor het eigen leerproces. Hierbij is eerlijk zijn, plezier hebben en respect tonen voor elkaar erg belangrijk.

Naast het 'juf zijn' op de Zonnewijzer, voetbal ik graag. Ook vind ik het leuk om dingen te ondernemen samen met mijn familie en vrienden.


Mijn naam is Jan Douwe. Ik ben 26 jaar en woonachtig in Ameide.

Sinds schooljaar 2017-2018 ben ik werkzaam op PCBS de Zonnewijzer.
Het lesgeven aan kinderen is divers en uitdagend. Elke dag kijk ik ernaar uit om op een positieve manier met de klas aan de slag te gaan. Ik vind het belangrijk dat leerlingen vrij en onbevangen naar school kunnen gaan, er een leerzame tijd ondervinden, om daarna met een voldaan gevoel naar huis te kunnen gaan.

In mijn vrije tijd ik ben graag sportief bezig of met vrienden leuke dingen doen.


Mijn naam is Jikkie. Ik werk sinds 2009 op De Zonnewijzer. Inmiddels ben ik juf geweest van verschillende groepen (1/2-3-4-6). Twee dagen in de week ben ik op school te vinden en help ik de kinderen bij het oefenen, ontdekken en leren. Naast rekenen, taal, spelling en lezen vind ik handvaardigheid een heel leuk vak. Het is heerlijk om te zien hoe kinderen tot de ontdekking komen dat ze met knutselen nog veel meer leren dan alleen knippen en plakken. Dat ieder kind op zijn/haar eigen manier tot leren komt, maakt voor mij het werken als leerkracht tot de leukste uitdaging. Wij gaan er samen een mooi en leerzaam jaar van maken!


Juf Jedidja stelt zich hier binnenkort aan u voor.


Dit schooljaar ben ik, Karola, op donderdag en vrijdag de leerkracht van groep 1/2C. In de kleine 20 jaar die ik in het onderwijs werk, heb ik ervaring opgedaan in alle groepen. Bij de kleuters werken we aan de hand van thema's. Ik vind het heel leuk om lessen uit te denken die aansluiten bij het thema en bij de ontwikkeling en belangstelling van de kinderen. Ik geniet ervan om jonge kinderen te zien groeien door hun spel en hun reageren op elkaar. In deze leeftijdsfase wordt "het kleine wereldje" in korte tijd veel groter; soms is daarbij een helpende hand nodig en soms het geven van extra uitdaging. U begrijpt het al: ik doe deze boeiende baan met veel plezier.


Mijn naam is Lianne en ik ben de leerkracht van groep 3.
Samen leren lezen, rekenen en schrijven. Geweldig om te zien hoe kinderen groeien en plezier hebben in het leren. Samen ontdekken hoe leuk het is om te leren. Ieder kind in zijn/haar kracht zetten. Talenten ontwikkelen en benutten. Dat maakt mijn baan de mooiste die er bestaat.


Mijn naam is Lianne en ik ben sinds een paar jaar leerkracht op De Zonnewijzer.

Daarvoor heb ik op andere scholen van Fluenta gewerkt in Vianen en IJsselstein.
Dit schooljaar sta ik samen met juf Ilona voor groep 3b. Ik ben er op donderdag en vrijdag.
Ik vind het belangrijk dat de kinderen elke dag met plezier naar school komen. Wanneer een kind lekker in z'n vel zit, komt het ook tot ontwikkeling en kan het presteren op zijn of haar niveau.
Elke dag leren we samen met elkaar, maar ook van elkaar.
Ik woon in Houten, ben getrouwd en moeder van een zoon en dochter.


Mijn naam is Lieke. Sinds 2010 ben ik werkzaam op De Zonnewijzer. Tijdens het werken heb ik de gymopleiding en de master SEN (special educational needs) gedaan. De kennis die ik bij de SEN heb opgedaan kan ik meenemen in mijn taak als gedragscoördinator.

Het werken op De Zonnewijzer doe ik met veel plezier. Ik geniet ervan als ik de kinderen zie groeien binnen hun eigen leerdoelen op didactisch en pedagogisch gebied.


Marianne
Voor een kleuter is (bijna) alles nog mogelijk, is veel interessant en wil zelf ontdekken. Door het leren verkennen van de wereld ontwikkeld het jonge kind zich. Op maandag, dinsdag en woensdag sta ik voor groep 1/2c en mag ik de kleuters van deze klas hierbij aanmoedigen, begeleiden, helpen en van ze genieten;-) Samen met ouders en collega's.


Ik ben Marije en werk op de woensdag, donderdag en vrijdag in groep 1-2A.

Het werken met kleuters is veelzijdig en heel erg leuk. Luisteren naar de enthousiaste verhalen van de kinderen en hun spontane reacties terug ontvangen. Geweldig!
Via o.a. het werken aan thema's en spel volg ik de ontwikkeling van kinderen en kijk ik naar wat kinderen nodig hebben om verder te groeien. Ik vind het fijn om samen met ouders, vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid, bij te dragen aan de ontwikkeling van het kind.
Naast leerkracht ben ik bouwcoördinator van de onderbouw en talentcoach van de groepen 1-2.


Mijn naam is Mark en ik woon in Nieuwegein. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het sporten en in beweging.

2018 - 2019 is mijn eerste jaar op de Zonnewijzer. Ik ben het onderwijs ingegaan omdat ik het prachtig vind om kinderen iets bij te brengen en hen hierin te ondersteunen en te begeleiden.
Rekenen en gym zijn mijn favoriete vakken. Bovenbouw is mijn voorkeur, kinderen voorbereiden op de middelbare school en veel in gesprek gaan met kinderen over meningen die zij hebben en keuzes die zij maken, maken voor mij het verschil.


Ik ben Mieke en ik woon samen met mijn man en dochter in het gezellige IJsselstein.
Na de PABO aan de Marnix Academie heb ik de opleiding master SEN (special education needs) gedaan. In 2008 ben ik begonnen als leerkracht en heb ik in de loop der jaren gewerkt in de groepen 4 t/m 7. Als juf vind ik het bijzonder om te zien hoe kinderen dingen leren en ontdekken door te proberen. Je ziet soms dan het ‘lampje’ echt aan springen bij de kinderen. Het is mooi om hier een rol in te mogen spelen.


Mijn naam is Noëlle en Ik ben dit jaar juf van groep 5A.

In het onderwijs vind ik het mooi om te zien dat kinderen ontdekken, ervaren en verbeelden. Elke dag blijf ik samen met de kinderen leren en onderzoeken, dat is wat voor mij als juf het onderwijs leuk maakt.

Tijdens mijn opleiding heb ik mijzelf gespecialiseerd in het gebied Kunst en Cultuur (creativiteit en muziek). Bij deze vakgebieden zie ik zowel bij mijzelf als bij de kinderen veel enthousiasme naar voren komen.

Naast juf zijn ben ik actief als scoutingleidster bij een scoutinggroep. Hier organiseer ik activiteiten voor kinderen tussen de 8 en 11 jaar.


Mijn naam is Sandra en sinds 2010 werk ik met veel plezier als juf op de Zonnewijzer. Binnen een groep zie ik het als een uitdaging om de leerlingen een leuk en leerzaam jaar te geven waarin een ieder zich op zijn of haar niveau kan ontwikkelen. Naast juf ben ik moeder van 3 kinderen, waarvan de oudste en de middelste ook op de Zonnewijzer zitten. In mijn vrije tijd maak ik muziek en ga ik graag naar het strand of bos met het hele gezin. Ik heb veel zin in aankomend jaar, we gaan er een mooie en gezellige tijd van maken.


Hallo, ik ben Saskia en ik werk met heel veel plezier vanaf 2001 op De Zonnewijzer. Ik heb voor alle groepen gestaan maar mijn hart ligt toch echt bij de kleuters. Hun spontaniteit en eerlijkheid maken dat ik iedere dag met plezier naar school ga. De kleuters leren niet alleen van mij maar ook van elkaar. Daar geniet ik nog steeds van.


Juf Suzanne stelt zich hier binnenkort aan u voor.


Juf Tessa stelt zich hier binnenkort aan u voor.


Mijn naam is Yvette. Ik woon in Houten en ben in januari 2018 afgestudeerd. In het laatste jaar van mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in het jonge kind en dit is ook waar mijn voorkeur ligt, de onderbouw. Spelenderwijs ontdekken de kinderen zo veel en van de spontane en enthousiaste reacties krijg ik energie! Bovendien vind ik het mooi dat ik als leerkracht kan bijdragen aan de ontwikkeling van het kind.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om dingen met mijn familie en vrienden te doen. Ook sport ik graag. 


Activiteitenkalender

Op de activiteitenkalender van 2019-2020 staat alle informatie over activiteiten, vakanties en studiedagen.

Download de kalender hier.

Schoolgids

Klik hier voor de schoolgids van 2019 - 2020.

In deze schoolgids vindt u weer veel bruikbare informatie over De Zonnewijzer, over protocollen, regels en gewoonten. 

Aanmelden

Leuk dat u uw kind wilt aanmelden op onze school!

Klik hier voor het aanmeldformulier of hier voor meer informatie.