De directie

Ruud König

Ik ben directeur van De Zonnewijzer vanaf augustus 2006. Het is een enorme uitdaging, op vele gebieden, om directeur van deze school te mogen zijn. Voor mij staat een ding als een paal boven water: het draait allemaal om het kind. Het kind waar we iedere dag weer van leren, mee leren en aan leren.

Luc Stevens heeft mij op diverse manieren geleerd en mij erop geattendeerd dat ik, dat wij -als leraren- “het vak” in feite leren van de leerlingen; zij zijn onze belangrijkste bron van informatie, maar zeker ook inspiratie als het gaat over de leraar die je wilt zijn. De definitie van pedagogische tact luidt: “Het goede doen op het juiste moment, ook in de ogen van de leerling”. Voor mij als directeur, voor mijn team van professionals is dat een constante zoektocht om het goede te doen juist ook in de ogen van de aan ons toevertrouwde kinderen.

Het werken met kinderen levert je veel energie op en dat is maar goed ook. Want de 'randverschijnselen' kosten veel energie en daar in de juiste keuzes maken met de collega's voor de klas maar vooral met mijn adjunct is iedere dag weer een nieuwe kans ook.

Helene Maliepaard

Functie: adjunct- directeur, intern begeleider groep 4 t/m 8
Dagen aanwezig: maandag, dinsdag en donderdag.

Ik ben Helene Maliepaard- Riedijk. Ik ben getrouwd met Chris en moeder van een prachtige dochter Lotte. Ik ben christen en ik vind de christelijke identiteit van de school belangrijk.

Op De Zonnewijzer ben ik vanaf 2002 werkzaam als intern begeleider. Daarnaast ben ik vanaf 2008 adjunct- directeur.
De eerste negen jaar van mijn onderwijsloopbaan heb ik gewerkt als groepsleerkracht in de groepen 3 t/m 6 op een basisschool in Den Haag. Vanaf 1992 ben ik naast mijn lesgevende taken, intern begeleider geworden.
Op 12 oktober 2016 mocht ik met veel plezier mijn 25 jarig onderwijsjubileum vieren!
In de afgelopen jaren heb ik mijn deskundigheid uitgebreid door het volgen van diverse opleidingen en cursussen op het gebied van interne begeleiding, zorgverbreding, adaptief onderwijs, dyslexie, hoogbegaafdheid, Kanjertraining, pedagogisch tact, coachen en het voeren van effectieve leerling-besprekingen.
Ik ben in het bezit van het diploma ‘Basisvaardigheden Onderwijsmanagement’ en ‘Directeur Primair Onderwijs’.
In het kader van de professionalisering/ herregistratie ben ik nu bezig met de TOP opleiding.
Daarna zullen andere herregistratie thema’s volgen die interessant en nuttig zijn voor blijvende ontwikkeling van De Zonnewijzer
Al mijn kennis en ervaring zet ik met veel plezier in om er mede voor te zorgen dat de leerlingen van De Zonnewijzer een plezierige, leerzame tijd hebben op onze school.
Ik hoop dat ze op De Zonnewijzer leren stralen!
Mijn dag is goed als ik zie dat leerlingen en collega’s een band met elkaar hebben, van elkaar genieten en zichtbaar leren.