Terug naar de vorige pagina

De directie

Ruud König

Ik ben directeur van De Zonnewijzer vanaf augustus 2006. Het is een enorme uitdaging, op vele gebieden, om directeur van deze school te mogen zijn. Voor mij staat een ding als een paal boven water: het draait allemaal om het kind. Het kind waar we iedere dag weer van leren, mee leren en aan leren. 

Luc Stevens heeft mij op diverse manieren geleerd en mij erop geattendeerd dat ik, dat wij -als leraren- “het vak” in feite leren van de leerlingen; zij zijn onze belangrijkste bron van informatie, maar zeker ook inspiratie als het gaat over de leraar die je wilt zijn. De definitie van pedagogische tact luidt: “Het goede doen op het juiste moment, ook in de ogen van de leerling”. Voor mij als directeur, voor mijn team van professionals is dat een constante zoektocht om het goede te doen juist ook in de ogen van de aan ons toevertrouwde kinderen. 

Het werken met kinderen levert je veel energie op en dat is maar goed ook. Want de 'randverschijnselen' kosten veel energie en daar in de juiste keuzes maken met de collega's voor de klas maar vooral met mijn adjunct is iedere dag weer een nieuwe kans ook. 


Esther Faas

Functie: adjunct- directeur

Ik ben Esther Faas en werk sinds 2005 op de Zonnewijzer. Van 2005 tot en met 2019 heb ik als leerkracht voor de klas gestaan. Met ingang van augustus 2019 ben ik adjunct directeur van de Zonnewijzer.

Activiteitenkalender

Op de activiteitenkalender van 2019-2020 staat alle informatie over activiteiten, vakanties en studiedagen.

Download de kalender hier.

Schoolgids

Klik hier voor de schoolgids van 2019 - 2020.

In deze schoolgids vindt u weer veel bruikbare informatie over De Zonnewijzer, over protocollen, regels en gewoonten. 

Aanmelden

Leuk dat u uw kind wilt aanmelden op onze school!

Klik hier voor het aanmeldformulier of hier voor meer informatie.