Klassenouders

Wij werken op school met klassenouders. De klassenouder is een vader of een moeder van één van de kinderen die in de betreffende groep zit. De klassenouder valt onder de verantwoordelijkheid van de groepsleerkracht en deze legt weer verantwoordelijkheid af aan het team en/of de bouwcoördinator. De klassenouder is ‘in dienst van’ de leerkracht en/of de betreffende groep, dus niet ‘in dienst van’ de OR. De klassenouder wordt per schooljaar aangesteld, om zo ook andere ouders in de gelegenheid te stellen hun diensten aan te bieden. De klassenouder wordt binnen twee weken, na de infoavond, geïntroduceerd bij de andere ouders. D.m.v. een ‘standaardbrief’ wordt meegedeeld wie de klassenouder is en welke taken er zijn voor de klassenouder. De klassenouder werkt op aanwijzingen van de groepsleerkracht op groepsniveau.

Mogelijkheden voor taken: organiseren van uitstapjes; coördineren van schoonmaak; vraagbaak van/voor nieuwe ouders; begeleidt nieuwe ouder(s) ouders zoeken voor diverse activiteiten; bieb boeken halen en wegbrengen; doorgeefluik tussen ouders en leerkracht; plastificeren en repareren van boekjes etc., helpen bij ICT activiteiten; helpen bij kerst-, paas-, schoolontbijt activiteiten; namen van de leerlingen op planbord maken / lamineren; hebben een signaleringsfunctie naar de leerkracht en naar de OR.