Nieuwsarchief

Sponsorloop 'REN MEE VOOR OEGANDA'

Onrechtvaardigheid, armoede, het liefst helpen we dit allemaal de wereld uit!

Op vrijdag 15 maart renden we mee voor een kansrijke toekomst voor kinderen in Oeganda. Jaap van der Kloet (vader van Ruben uit 3a en Sven uit 1c) organiseerde een sponsorloop op school voor de hulporganisatie Compassion. Compassion is een christelijke organisatie die kinderen de kans geeft op een leven zonder armoede. Dat doet zij door sponsors te zoeken.

Er werd een mega bedrag opgehaald: €9693,-!!! De sponsorgelden komen geheel ten goede aan projecten in Oeganda waar kinderen onderwijs, medische zorg en gezonde voeding ontvangen, zodat ze uit extreme armoede kunnen ontsnappen.

          

Stichting Jarige Job spaardoel

Ook dit schooljaar sparen we tijdens de maandvieringen voor een goed doel. Dit jaar is dat voor stichting Jarige Job.

Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Voor ruim 61.000 kinderen in Nederland is dit echter niet zo vanzelfsprekend. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is.
Stichting Jarige Job helpt deze kinderen én daarmee het hele gezin door in ieder geval de belangrijkste dag van het jaar wél mogelijk te maken. Stichting Jarige Job geeft geen geld, maar een verjaardagsbox ter waarde van € 35,- met alles erop en eraan.
Voor meer informatie: www.stichtingjarigejob.nl

We hopen dit schooljaar (2018-2019) veel verjaardagsboxen bij elkaar te sparen!

Kerstcollecte Zonnewijzer naar Houten Helpt

Terwijl wij hier in Nederland ons klaarmaken voor de gezellige kerstdagen, leven in de bossen in Duinkerke (Frankrijk) honderden vluchtelingen zonder enige hulp van de overheid. Deze mensen/gezinnen leven in onvoorstelbare omstandigheden. Het is geen 'officieel' kamp, dus er is ook niks. Kou, honger, geen sanitair en dat met kinderen....

Houten Helpt reist 29 december weer af naar Duinkerke om spullen te brengen die hard nodig zijn, maar ook om een complete maaltijd te verzorgen voor ongeveer 600 mensen. Een maaltijd voor zoveel mensen kost veel geld. Het geld van de Kerstcollecte van De Zonnewijzer zal ingezet worden om deze vele mensen van een heerlijke maaltijd te voorzien. Een beetje licht in donkere zware koude dagen!

 Meer informatie? houtenhelpt@gmail.com

Brandweerpieten

Dit jaar kwam Sinterklaas wel op een heel bijzondere manier aan op school! 's Ochtends vroeg was het brandalarm afgegaan in school. Sint en zijn pieten hadden dat waarschijnlijk gehoord en kwamen met de brandweerwagen naar school! Daar stonden alle kinderen te zingen en dansen op de sinterklaasliedjes. Gelukkig was het loos alarm. Na een warm onthaal hebben ze er een gezellig feest van gemaakt op school.

Voetballende robots bezoeken de Zonnewijzer!

Op 10 oktober had de Zonnewijzer wel heel bijzonder bezoek! 

De wereldkampioen Robotvoetbal van het team van de TU Eindhoven kwam voor alle klassen een demonstratie geven.

De kinderen bewonderden de robots en mochten er zelfs mee dansen en knuffelen. Hoe leuk!

RTV Utrecht kwam zelf even langs om te filmen! Zie hier het resultaat! 

Meester Arthur met pensioen

Na bijna 10 jaar als conciërge gewerkt te hebben op de Zonnewijzer, namen we vrijdag 6 juli afscheid van Meester Arthur. Het was een heuse feestdag waarbij alle kinderen, ouders en collega's afscheid namen en bedankten voor de fijne jaren.

Bedankt Meester Arthur! 

Het Groentje schreef er een mooi artikel over!

Groep 6A helpt Sint-Maarten

De kinderen uit groep 6a hebben geld ingezameld voor Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius, allen getroffen door orkaan Irma. Het initiatief voor de inzamelingsactie kwam van de leerlingen zelf.

Nadat er op het jeugdjournaal verschillende beelden van de schade getoond werden, ontstond al snel het idee om de bewoners en met name de kinderen te steunen.

Lees verder in het Houtens nieuws.

Actie 5 oktober a.s

Ook de leerkrachen van de Zonnewijzer geven gehoor aan de oproep tot actie op 5 oktober a.s. In de bijlage leest u meer over deze actie. 

'Op deze school mag je écht nadenken'

DAY A WEEK SCHOOL  Slimme kinderen uitdagen, het niveau en het leerplezier verhogen en demotivatie voorkomen. Dat is de kern van Day a Week School (DWS). Lauren (8): ,,Ik denk elke week: dinsdag mag ik weer.''

door Peter Bekkering 21-03-17, 11:53 AD

http://www.ad.nl/utrecht/op-deze-school-mag-je-eneacute-cht-nadenken~a4b68ae3/  

Lees verder

Activiteitenkalender

Op de activiteitenkalender van 2019-2020 staat alle informatie over activiteiten, vakanties en studiedagen.

Download de kalender hier.

Schoolgids

Klik hier voor de schoolgids van 2019 - 2020.

In deze schoolgids vindt u weer veel bruikbare informatie over De Zonnewijzer, over protocollen, regels en gewoonten. 

Aanmelden

Leuk dat u uw kind wilt aanmelden op onze school!

Klik hier voor het aanmeldformulier of hier voor meer informatie.