Peutergroep Zonnewijzer

26 oktober 2020

Op maandag 26 oktober 2020 is de Protestants Christelijke peutergroep Zonnewijzer van Kind & Co gestart bij ons in het schoolgebouw van De Zonnewijzer.

Deze peutergroep biedt van maandag t/m vrijdag, in de ochtend, opvang aan kinderen van 2 tot 4 jaar oud. Peutergroep Zonnewijzer biedt, ter voorbereiding, een goede overgang naar de basisschool.

Het is het streven om te onderzoeken of er in de toekomst mogelijkheden zijn om meer en meer samen te gaan werken. We gaan onderzoeken welke activiteiten eventueel samen kunnen worden uitgewerkt.

De overgang naar de basisschool moet daarmee op een steeds vloeiende wijze tot stand worden gebracht. Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar de website.

Groener schoolplein

September 2020

Al enige tijd zijn er plannen in de maak voor een groener schoolplein. Klik hier voor het filmpje van het winnende idee. Er wordt door de leerlingen nu geld ingezameld via de Jantje Beton Loterij en er wordt een fondsenwerver ingezet, zodat we het geld voor het plan zo snel mogelijk kunnen inzamelen en we hopelijk nog dit schooljaar de plannen kunnen realiseren.

Spaardoel activiteitenfonds van het Prinses M√°xima Centrum

2020-2021

Vorig schooljaar hebben we tijdens de maandvieringen geld ingezameld voor Stichting Bootvluchteling.
Dit schooljaar zamelen we geld in voor een doel dichtbij, namelijk het activiteitenfonds van het Prinses Máxima Centrum.
Kinderen met kanker voelen zich regelmatig eenzaam of hebben het gevoel dat alles hén overkomt en dat zij nergens meer grip op hebben. Het Prinses Máxima Centrum wil er alles aan doen om dat te voorkomen.
Daarvoor zijn er vele innovatieve en interactieve spellen en activiteiten die er helemaal op gericht zijn om kinderen weer het gevoel van de eigen regie te geven. Denk hierbij aan diverse theaterprogrammeringen, muzieklessen, kunst & knutselklassen en (seizoensgebonden) activiteiten
die zowel voor afleiding als ontwikkeling zorgen.

Voor meer informatie: https://foundation.prinsesmaximacentrum.nl/nl/

Nieuw logo!

De Zonnewijzer heeft een nieuw logo! De ontwerper van ons nieuwe logo, Pascal Nagel legt uit: Het vertrekpunt van dit logo is de zonnebloem geweest. De zonnewijzer letterlijk genomen. De bloem wijst altijd richting de zon. Symbolisch ook erg mooi, omdat onze school haar focus legt op het licht. In dit geval het licht voor de wereld, Jezus. Van de zonnebloem is visueel alleen de kern genomen, abstract als cirkeltjes, groot en klein. Zaadjes die aan het groeien zijn. Een bloem in bloei dus, die de groei van kinderen weergeeft. In deze vorm zou je ook een grote groep kinderen van bovenaf gezien kunnen herkennen die dicht om elkaar heen staan, verschil in kleur en grootte. Het maakt niet uit wat je afkomst, geloof of niveau is, iedereen mag er zijn, op zijn of haar manier, maar vormen als school één geheel met elkaar. De puntjes geven tegelijkertijd ook straling aan, als de zon. Dat refereert weer naar het zonnetje uit het vorige logo.

Voor het lettertype is gekozen voor een ronde variant, dat niet schreeuwt, makkelijk leest en
vriendelijk van karakter is. De hoofdkleur is paars. Deze kleur is niet mannelijk of vrouwelijk. Gewoon een mooie kleur.

De Challenge van Zapp op de Zonnewijzer!

1 februari 2020

Op maandag 20 januari was Zapp sport in de klas bij groep 8A. Ron Boszhard en Britt Dekker kwamen in de klas om de Challenge te spelen. Hierbij was het de bedoeling om zo snel mogelijk bakjes met pingpongballen, die aan je lijf vast zaten, los te schudden. Daar kwamen 6 winnaars uit, 3 jongens en 3 meisjes. Zij speelden de finale ‘chase tag’, een combinatie tussen tikkertje en freerunnen. De meiden hebben uiteindelijk gewonnen. De uitzending is inmiddels uitgezonden afgelopen zaterdagochtend 1 februari, maar is hier nog terug te kijken.

Activiteitenkalender

Op de activiteitenkalender van 2021-2022 staat alle informatie over activiteiten, vakanties en studiedagen.

Download de kalender hier.

Klik voor de schoolgids van 2021 - 2022 op de afbeelding.

Welkom op de Zonnewijzer

Leuk dat u uw kind wilt aanmelden op onze school!

Klik hier voor het aanmeldformulier of hier voor meer informatie.