De Zonnewijzer, een school waar ieder kind de ruimte krijgt om te stralen!

Welkom op de website van basisschool De Zonnewijzer; een Protestants Christelijke basisschool in Houten-Zuid.

De Zonnewijzer vertegenwoordigt een veelkleurige school, waarin de veelkleurigheid aan kwaliteiten van al onze kinderen goed tot hun recht kan komen. Elk kind is uniek in zijn bestaan! Ook de situatie van elke dag vraagt weer een breed palet aan verschillende vormen van begeleiding. Het is ons streven om op het goede moment het juiste te doen, óók in de ogen van de leerling.

Ons onderwijs is gebouwd op het BAS concept, hierover kunt u meer lezen op deze website. Ook geven we Engelse les in alle groepen van onze school, waarbij het plezier in het leren spreken voorop staat. Het samenwerken en het samen werken is gericht op de nabije toekomst, het voortgezet onderwijs, maar ook op de toekomst die niemand kent, maar waar we de kinderen wel op willen voorbereiden. Dit alles doen we samen met de ouders en verzorgers.

Wat leuk dat u een bezoekje brengt aan onze website. Op de site kunt u lezen wat De Zonnewijzer te bieden heeft.

Met trots presenteren wij op deze website onze school. Wij willen graag bijdragen aan het geluk en de ontwikkeling van uw kind. Hiervoor staat een geweldig team van gemotiveerde leerkrachten, ouders en andere specialisten voor u klaar. De Zonnewijzer is een christelijke school waar veel aandacht wordt besteed aan waarden en normen. Ook voor sociale vaardigheden hanteren we een methode. Aandacht hebben voor elkaar, vinden we heel belangrijk.

Zit uw zoon of dochter nog niet op De Zonnewijzer?
U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze school, zodat u het beste de sfeer, het ‘zijn’ van De Zonnewijzer kunt proeven.
U kunt elke dag een afspraak maken met Ruud König (directeur), telefoon 030-24 210 63.

Lees verder

Sponsorloop 'REN MEE VOOR OEGANDA'

Onrechtvaardigheid, armoede, het liefst helpen we dit allemaal de wereld uit!

Op vrijdag 15 maart renden we mee voor een kansrijke toekomst voor kinderen in Oeganda. Jaap van der Kloet (vader van Ruben uit 3a en Sven uit 1c) organiseerde een sponsorloop op school voor de hulporganisatie Compassion. Compassion is een christelijke organisatie die kinderen de kans geeft op een leven zonder armoede. Dat doet zij door sponsors te zoeken.

Er werd een mega bedrag opgehaald: €9693,-!!! De sponsorgelden komen geheel ten goede aan projecten in Oeganda waar kinderen onderwijs, medische zorg en gezonde voeding ontvangen, zodat ze uit extreme armoede kunnen ontsnappen.

          

Stichting Jarige Job spaardoel

Ook dit schooljaar sparen we tijdens de maandvieringen voor een goed doel. Dit jaar is dat voor stichting Jarige Job.

Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Voor ruim 61.000 kinderen in Nederland is dit echter niet zo vanzelfsprekend. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is.
Stichting Jarige Job helpt deze kinderen én daarmee het hele gezin door in ieder geval de belangrijkste dag van het jaar wél mogelijk te maken. Stichting Jarige Job geeft geen geld, maar een verjaardagsbox ter waarde van € 35,- met alles erop en eraan.
Voor meer informatie: www.stichtingjarigejob.nl

We hopen dit schooljaar (2018-2019) veel verjaardagsboxen bij elkaar te sparen!

Schoolgids

Klik op de afbeelding voor de schoolgids van 2017 - 2018.

In deze schoolgids vindt u weer veel bruikbare informatie over De Zonnewijzer, over protocollen, regels en gewoonten. 

Partners