De Zonnewijzer, een school waar ieder kind de ruimte krijgt om te stralen!

Welkom op de website van basisschool De Zonnewijzer; een Protestants Christelijke basisschool in Houten-Zuid.

De Zonnewijzer vertegenwoordigt een veelkleurige school, waarin de veelkleurigheid aan kwaliteiten van al onze kinderen goed tot hun recht kan komen. Elk kind is uniek in zijn bestaan! Ook de situatie van elke dag vraagt weer een breed palet aan verschillende vormen van begeleiding. Het is ons streven om op het goede moment het juiste te doen, óók in de ogen van de leerling.

Ons onderwijs is gebouwd op het BAS concept, hierover kunt u meer lezen op deze website. Ook geven we Engelse les in alle groepen van onze school, waarbij het plezier in het leren spreken voorop staat. Het samenwerken en het samen werken is gericht op de nabije toekomst, het voortgezet onderwijs, maar ook op de toekomst die niemand kent, maar waar we de kinderen wel op willen voorbereiden. Dit alles doen we samen met de ouders en verzorgers.
Wij werken met bevlogen leraren. De meeste volwassenen herinneren zich slechts enkele, inspirerende leraren. Zo’n inspiratievolle leraar is een evaluator en een veranderaar, heeft het niet over lesgeven, maar over leren en ziet resultaten als feedback voor zichzelf. Bevlogen leraren zijn overtuigd van hun verantwoordelijkheid voor het leren van leerlingen en richten hun inspanningen continu op de groei in leren. Ze hebben hoge verwachtingen van alle leerlingen. Ze werken daaraan, samen met andere leraren.
De Leren zichtbaar maken-school is een school waar vertrouwen heerst, respect en integriteit. Leraren dragen de Leren zichtbaar maken-denkkaders hoog in het vaandel. Ze vieren inzet en vooruitgang, en zijn vooral in dialoog met leerlingen en met elkaar. Als team zorgen we voor een focus op de kwaliteit en de impact van het lesgeven op de school.

Wat leuk dat u een bezoekje brengt aan onze website. Op de site kunt u lezen wat De Zonnewijzer te bieden heeft.

Met trots presenteren wij op deze website onze school. Wij willen graag bijdragen aan het geluk en de ontwikkeling van uw kind. Hiervoor staat een geweldig team van gemotiveerde leerkrachten, ouders en andere specialisten voor u klaar. De Zonnewijzer is een christelijke school waar veel aandacht wordt besteed aan waarden en normen. Ook voor sociale vaardigheden hanteren we een methode. Aandacht hebben voor elkaar, vinden we heel belangrijk.

Zit uw zoon of dochter nog niet op De Zonnewijzer?
U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze school, zodat u het beste de sfeer, het ‘zijn’ van De Zonnewijzer kunt proeven.
U kunt elke dag een afspraak maken met Wendy Zweep (directeur), telefoon 030-24 210 63.

Lees verder

Volg ons!

Vind en volg ons nu ook op Instagram en Facebook!

   

Activiteitenkalender

Op de activiteitenkalender van 2021-2022 staat alle informatie over activiteiten, vakanties en studiedagen.

Download de kalender hier.

Schoolgids

Klik voor de schoolgids van 2021 - 2022 op de afbeelding. 

In deze schoolgids vindt u weer veel bruikbare informatie over De Zonnewijzer, over protocollen, regels en gewoonten. 

Welkom op de Zonnewijzer

Aanmelden

Leuk dat u uw kind wilt aanmelden op onze school!

Klik hier voor meer informatie.