De Zonnewijzer, een school waar ieder kind de ruimte krijgt om te stralen!

Welkom op de website van basisschool De Zonnewijzer; een Protestants Christelijke basisschool in Houten-Zuid.

De Zonnewijzer vertegenwoordigt een veelkleurige school, waarin de veelkleurigheid aan kwaliteiten van al onze kinderen goed tot hun recht kan komen. Elk kind is uniek in zijn bestaan! Ook de situatie van elke dag vraagt weer een breed palet aan verschillende vormen van begeleiding. Het is ons streven om op het goede moment het juiste te doen, óók in de ogen van de leerling.

Ons onderwijs is gebouwd op het BAS concept, hierover kunt u meer lezen op deze website. Ook geven we Engelse les in alle groepen van onze school, waarbij het plezier in het leren spreken voorop staat. Het samenwerken en het samen werken is gericht op de nabije toekomst, het voortgezet onderwijs, maar ook op de toekomst die niemand kent, maar waar we de kinderen wel op willen voorbereiden. Dit alles doen we samen met de ouders en verzorgers.

Wat leuk dat u een bezoekje brengt aan onze website. Op de site kunt u lezen wat De Zonnewijzer te bieden heeft.

Met trots presenteren wij op deze website onze school. Wij willen graag bijdragen aan het geluk en de ontwikkeling van uw kind. Hiervoor staat een geweldig team van gemotiveerde leerkrachten, ouders en andere specialisten voor u klaar. De Zonnewijzer is een christelijke school waar veel aandacht wordt besteed aan waarden en normen. Ook voor sociale vaardigheden hanteren we een methode. Aandacht hebben voor elkaar, vinden we heel belangrijk.

Zit uw zoon of dochter nog niet op De Zonnewijzer?
U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze school, zodat u het beste de sfeer, het ‘zijn’ van De Zonnewijzer kunt proeven.
U kunt elke dag een afspraak maken met Ruud König (directeur), telefoon 030-24 210 63.

Lees verder

Ook op de Zonnewijzer zijn er kinderen die naast extra werk in de klas nog wat meer uitdaging nodig hebben. De stof in de klas kunnen ze goed aan en is vaak wat aan de makkelijke kant. Deze kinderen gaan naar het tempo team.

Hieronder enkele verslagen van een aantal bijeenkomsten van het tempo team op de Zonnewijzer.

"Ook deze week hebben we weer een hoop gedaan!
Het proefje was deze keer scheiden van kleuren van een viltstift. Wat een hoop kleuren zitten er in een stift! Met een moeilijk woord noem je dit chromatografie. We hebben met elkaar gesproken over hoe je zo'n moeilijk woord kan oefenen en onthouden en daarin een heleboel verschillende manieren ontdekt en uitgeprobeerd: rijmen, stukjes, hakken, heel vaak zeggen, opschrijven en van achter naar voren leren. Uiteindelijk in polonaise door het lokaal, op de maat het woord zeggen. Ben benieuwd of er kinderen zijn die dit woord onthouden...
We hebben nagedacht en gesproken met elkaar over de uitspraak: moet je willen winnen met sport? We ontdekten dat we eigenl
ijk altijd zeggen dat het niet om het winnen gaat, maar dat het best saai kan worden als niemand wil winnen...leuk om te zien en te horen hoe verschillend kinderen hier in staan en waarom. Luisteren naar elkaar was hierbij een belangrijk aandachtspunt.
Als afsluiting hebben de kinderen een werkblad over de denkvraag gesteld."

"Na de vakantie zijn we meteen weer goed van start gegaan.
We begonnen met een oog kijken door een koker en met het andere oog naar je hand. We ontdekten dat dit heel moeilijk is... Maar als je je goed concentreert en je doet de opdracht goed, dan zie je het gat van de koker in je hand. Wat een ontdekking! Vraag de kinderen maar waarom dit zo is, ben benieuwd.
Daarna hebben we een proefje gedaan met een chemische reactie. Als je daar wat afwasmiddel bij doet, geeft dat een heel verrassend en leuk resultaat. Dat hadden we niet verwacht...
Als afsluiting hebben we met elkaar gefilosofeerd over de vraag of je kan stoppen met denken... veel kinderen dachten van niet, want zelfs de dromen in je slaap zijn gedachten. Op de vraag waar gedachten naar toe gaan, kwam als antwoord naar je haren en dan goed uitkammen als het te druk wordt in je hoofd(!)
Veel kinderen gaven aan dat ze vaak wel heel veel gedachtes hebben. We hebben allerlei manieren uitgeprobeerd om te stoppen met denken of aan andere dingen te denken als het geen fijne gedachtes zijn. Springen (dus bewegen of je sport beoefenen) hielp voor de meest kinderen het beste, ze dachten toen aan helemaal niets of aan springen."

"Vanmorgen zijn we weer lekker aan het ontdekken geweest en hebben we de hersenen weer eens goed aan het werk gezet.We begonnen met een kleurendraaikolk waarin we ontdekten waarom je eigenlijk afwasmiddel nodig hebt om een (vette) pan goed schoon te maken. Op de foto's is goed te zien dat vet helemaal niet zo van afwasmiddel houdt... het woord reageren/reactie hebben we hierbij geleerd.Vervolgens hebben we met losse letters op de rug zoveel mogelijk woorden gemaakt. Letterherkenning, spellen, samenwerking en leiding nemen kwamen hierbij aan bod. Leuk om de verschillende voorspellingen (ik denk dat we wel 2 woorden kunnen maken... ik denk wel 130) en aanpakken te zien. En een aantal kinderen werd ook heel fanatiek!

In groep 2 en 3 kwamen we tot 11 woorden en in groep 4 zelfs tot 18.

Als afsluiting hebben we met elkaar gedacht en gesproken over de vraag 'Wanneer is iets waar?'
Een greep uit de reacties:
- Als het serieus is
- Als je het ziet
- Als je het kan testen
- Als het de waarheid is
- Als het journaal is
- Als je het kan controleren
- Als de juf of meester het zegt... deze even uitgetest door serieus te beweren dat een olifant roze is... nee, dan klopt het toch niet... ik vraag het wel even aan papa of mama(!)

Het was weer een leuke en leerzame ochtend!"

Lees verder

In december hebben de groepen 3 en 4 zich uit kunnen leven tijdens de crea-middag! Hier vindt u wat foto's van deze geslaagde middagen.

Lees verder

Agenda

Er zijn op dit moment geen agendapunten.

Aanmelden

Aanmelden van kinderen voor de school kan via het aanmeldformulier

Schoolgids

De nieuwe schoolgids voor seizoen 2016 - 2017 is uit!

In deze schoolgids vindt u weer veel bruikbare informatie over De Zonnewijzer, over protocollen, regels en gewoonten. 

Partners